Kazandıran Sayısal Loto ve Şans Topu Oynama Teknikleri


UMUDUNUZ SAYISAL LOTO MU?

Eğer umudunuzu sayısal loto gibi sans oyunlarına bağladıysanız size kazanmanıza yardımcı olacak ufak bir tüyolar:
İngiltere'deki Bradford Üniversitesi"nde çalışan 17 arkadaş, lotodaki 49 sayının tümünün kullanıldığı 17 farklı kupon yapıp, sayıları bilgisayara yükledi.
Usanmadan aynı sayıları tam 4 yıl boyunca oynadı. Ve son hafta beklenen oldu, şans yüzlerine güldü. Çekilişte kazanan 15, 18, 23, 31, 37, 49 ve bonus sayı 38, onların oynadıkları sayılardı. 17 kafadar, vergiler düşüldükten sonra kişi başına yaklaşık 700 bin dolar para alacak. 4 yıl boyunca oynadıkları kuponlara ise toplam 8.700 dolar harcamışlardı...
SAYISALDA KAZANDIRAN FORMÜLLER
İngiltere"deki Jackpot çekilişi, bizdeki Sayısal Loto"dan kazanması biraz daha zor bir sisteme dayanıyor. Sayısal Loto"da sadece 49 sayı arasında kazanan 6 rakamı bulmak gerekirken İngiltere"dekinde ise 6 rakamın yanısıra bir de “bonus sayı” olarak nitelendirilen sayıyı tahmin etmek gerekiyor. Yani 6+1 bilen kişi büyük ikramiyeyi kazanıyor. Grup içindeki matematikçilerin geliştirdiği yöntem ise şöyle: Üzerinde 1"den 49"a kadar sayının yazıldığı küçük kağıtlar bir torbaya konuldu. 8 kişi sırayla 6 tane kağıt seçti. Bu sayılarla 8 kolon dolduruldu. 49 numaranın 48"i böyle belirlendi. Kalan son sayı, bir başka kuponun kolonunun ilk sayısı oldu. Aynı sayılar tekrar torbaya konuldu ve ilk işlem 17 kişi sayılarını seçene kadar devam etti. Böylece 49 sayının her birinin en az iki kez, 4"ünün de 3 kez tekrarlandığı 3 kupon oynandı.
1. Sayısal loto tamamen şansa dayalı bir oyundur. Olasılık ihtimalleri üzerine kurulu bir oyun. 49 da 6 bilme ihtimali yaklaşık 14 milyonda birdir. Ve her altılının çıkma ihtimali aynıdır. Yani 1,2,3,4,5,6 nın çıkma ihtimali 44,45,46,47,48,49 veya 12,18,23,37,38,46 çıkma ihtimaline eşittir. Ama yinede ard arda sıralı 2 rakamdan fazla oynamamanızı tavsiye ederim. Yani 47, 48 oynadıktan sonra 49 oynamayınız. Ard arda 3lü az çıkmıştır. Hele 1,2,3,4,18,39 gibi ard arda 4 sıralı rakam ve daha fazlasını kesinlikle oynamayınız.
2. İki türlü yaklaşım olabilir. Biri parası olanlar için kombinasyonlarla ilgilenmek. İkincisi biz züğürtlerin tesellisi çıkmış bütün haftalara bakıp analiz yapmaya çalışmak. Parası olanlar hiç sayıların önemi olmadan (yada belki züğürtlerden de yardım alıp sayıları ona göre seçebilirler) belli bir miktar sayı seçmek olabilir. Paralarına göre 6 lıyı bilmek veya bence daha akıllıca olan 5 liyi bilmeye yönelebilirler. Kaç sayı seçeceğinizde paranıza ve hedefinize göre değişir tabi ki. Bunun için tablo 1'i (maalesef tam tamamlamadım tabloyu çünkü bilgisayarımın gücü ve zamanım yetmedi) iyi anlamamız gerekir. Mesela paranıza baktınız. Abi ben 19 rakam seçeceğim dediniz. Ve bu rakamlarla 3 hafta üst üste oynayacağım. Oynamak zorunda değilsiniz tabi. Her hafta rakamları değiştirebilirsiniz de. İsterseniz rasgele seçersiniz isterseniz analiz yapıp(kendinizce) rakamları seçerseniz. Bu durumda sizin 6lıyı bilmeniz için oynamanız gereken kolon c(19:6)dır. Yani Tablo 1den 19'un solundaki sayı kadar kolon(27132). Ama yok siz değil 6lı ben 5 garanti oynayacağım derseniz. Yani eğer o hafta çekilen sayılar sizin seçtiğiniz bu 19 un içindeyse yine tablo 1den bakarak 49(6:5) altında 19un karşısında yazan sayı kadar(988) adet kolon oynamalısınız. Bir başka deyişle 988 kolon oynarsanız ve çekilen rakamlar bu seçtiğiniz 19 rakam içindeyse en az bir 5 garanti bileceksiniz.Ve 4 ler ve üçler bileceksiniz. Kısa bir hesapla 988*300000=296milyon yatırıp en az 1miyar 600 milyon kazanacaksınız. Tabi bu arada (27132/988)=27de bir oranında 6 bilme olasılığınız da olacak. Yani diyebilirsiniz 49 da 19 rakam seçmek ve bundan 6 tanesi çekilen rakamlar olması çok zor. Doğrudur. Ama paranıza göre rakam sayısını artırmak mümkün. Hem de düşünün 1600miyon/300=yani 5 hafta aynı 19 rakam üstünden oynasanız bile. Bilirseniz 5 liyi, yatırdığınız parayı geri alırsınız ve her hafta o kadar kolonla altılı bilme sansınız olması da cabası. Risk tabi. Ben kendi adıma 8 rakam seçiyorum 4 kolonda 5 garanti oynuyorum. Veya bazen 16 sayı seçip 9 kolonda 3 garantili oynuyorum. Parasızlık!!!
3. Çıkmış haftalara bakıp analiz yapmak aslında saçmalıktır denebilir. Ama yinede bunu bilmekle ben kendi adıma buna devam etmekteyim. Aslında istatistik bilimi hakikaten geçerlidir. Bunu Gol 7 oyununda denemek. Yani bütün takımların maçlarının gol sayılarını tutmak akıllıca ve karlı olabilir. Yada taraftar oyunda takımların kendi aralarında şu ana kadar yaptıkları maçlara ve son sezonki durumlarına göre değerlendirip oynamak şansınızı oldukça artırcaktır. İstatistik her ne kadar sayısal loto için geçerli olmayacak olsa da. Belli bir şekilde sayı azaltmada kullanılabilir. Burada düzene değil belki de düzensizliğe aşina olmak daha faydalı olacaktır. Seriler oluşturulabilir, cross data analizleri yapılabilir (yani beraber çıkan/çıkmayan), boş geçen haftalar, ortalamalar, tekrar eden rakamlar, en çok çıkan en az çıkan...vb gibi. Böyle bayağı bir analiz ben kendi adıma yapıyorum. (para olsa!!ah!ah)
4. Her 10 grupta (yani 1-9 arası, 10-19 arası, 20-29 gibi) maksimum 3 hatta genelde ikiden fazla rakam oynamayınız. Mesela bir ekstra bilgi vereyim burada şu anda 357 hafta itibarıyla çıkan altılıların %60 ı her aralıktan 2 den fazla rakam çıkmadan ve sayıların toplamı da 198 ila 96 arasında olan rakamlardır. Toplam 14 milyon olasılık varken her aralıktan 2 rakam çıkacak ve toplamı 198 ila 96 arasında olacak altılıların sayısı 4.5 milyondur. Ve 4,5/14 oranı %60 çıkmış. Yani kısacası her aralıktan maksimum iki rakam seçerek oynayacağınız ve toplamı 198 ila 96 arasında olacak kolonlarınıza 6 çıkma olasılığı 357 hafta sonunda daha fazla gözüküyor.
5. Altı rakamınızın ne hepsi tek ne de hepsi çift rakam olsun. Yani 2, 4, 18, 36, 44, 46 gibi hepsi çift sayı yada 1, 3, 11, 19, 23, 37 gibi hepsi tek olmasın. Genelde en çok 3 çift+3 tek veya 4T+2Ç yada 2T+4Ç şeklinde oynayınız.
6. Altı sayınızın kesinlikle hepsi birden asal sayı olmasın. Hatta bir kolonda maksimum 3 asal sayı oynayınız. En az çıkan sayı da bir asal sayıdır. 23. Yani 2, 3, 5, 19, 23, 37 gibi bir kolon oynamayınız.
7. Oynadığınız kolondaki en küçük sayı ile en büyük sayı arasındaki fark 18 den aşağı olmasın. Çok çok nadir çıkmıştır su ana kadar geçen tüm haftalar sonunda. Yani 18, 20, 23, 24, 29, 32 gibi (32-18)=14 aralıklı bir kolon iyi bir seçim olmayacaktır. Genelde 30 civarı bir aralık gayet iyidir.
8. Hemen hemen 2 haftada bir bazı sayılar tekrar eder. Yani 21 sayısı mesela 2 hafta üste üste çıkabilir. Bir sayı 3 hafta üst üste çıkmışsa örneğin 4. haftasında o sayıyı oynamayınız. Genelde de bir önceki haftanın sayılarından 3 tanesini rasgele seçip eleyebilirsiniz. Örneğin 322.haftada 4, 16, 29, 37, 38, 39 çıkmışsa. Büyük ihtimal bu sayılardan maksimum 2 tanesi 323. hafta çıkabilir. Genelde de bir hafta bir tekrar bir hafta boş geçer. Bundan dolayı 49 sayıyı azaltıp oynamak isteyenler genelde bu örnekte olduğu gibi 4, 16, 38 gibi rasgele 3 tanesini seçip sayı azaltabilirler.
CetaSoft Loto-Pro 3.0, Sayısal Loto, Şans Topu ve On Numara oyunlarını tesadüflere göre değil istatistiki verilere ve formüllere göre oynamanızı ve kazanma şansınızı artırmanızı sağlayacak olan bir tahmin programıdır. Programın bu sürümüne, On Numara oyunu eklenerek kullanıcının kazanma şansı daha da artırılmıştır.
Program ile ,4 tipteki oyundan birini seçerek Sayısal Loto, Şans Topu ve On Numara oyunları için şansınızı deneyebilirsiniz;
Olasılık hesabı ile oynama : Belirleyeceğiniz sayıların tümü ile ve olasılık formülleri kullanılarak oynayacağınız kolonlar belirlenir.
Garantili formüller ile oynama : Belirleyeceğiniz sayıların tümü ile Sayısal Loto için 5, 4 ve 3 garantili, Şans Topu için 4 ve 3 garantili, On Numara için 9, 8 ve 7 garantili formüller kullanılarak oynayacağınız kolonlar belirlenir.
Tek tek oynama : Belirleyeceğiniz sayılar ile kendi kolonlarınızı kendiniz belirleyerek, rasgele, en sık ve en az çıkan sayıları kullanarak oluşturabilirsiniz.
Rasgele oynama : Oynayacağınız sayıların tek tek, belirleyeceğiniz kolon adedi veya ödeyebileceğiniz tutar kadar bilgisayar tarafından rasgele belirleneceği sistem ile kolonlarınızı oluşturabilirsiniz.
Tahminlerinizi standart yazıcınızı kullanarak orijinal Sayısal Loto, Şans Topu, On Numara kuponları üzerine yazdırabilirsiniz…
Resmi sonuçları ve oynadığınız oyunları kaydedip, kupon kontrolünün otomatik olarak yapılmasını sağlayabilir, kazandığınız kolonları ve kaç tutturduğunuzu görebilirsiniz.
Herhangi bir zamanda oynadığınız ve kaydettiğiniz oyunlarınızı yeniden oynamak veya kontrol etmek için açabilirsiniz.
Resmi sonuçları, web sitemizden indireceğiniz program ile sürekli güncelleyebilirsiniz. En çok ve en az çıkan sayıları istatistiki sonuçlarla ve grafiklerle görebilirsiniz. Oyunlarınızı Excel formatında kaydedebilirsiniz. Oyun harcamalarınızı ve kazandığınız ikramiyeleri kaydedebilir, kar-zarar hesaplarınızı görebilir ve raporlayabilirsiniz.

CetaSoft LotoPro Programının Ücretsiz Deneme Sürümünü İndirmek İçin
Buraya Tıklayınız...